Kamp

Groot bot gevonden tijdens bezoek van vrijwilligers op kampterrein

De voorbereidingen van het zomerkamp van zondag 22 juli t/m zaterdag 28 juli 2018 zijn in volle gang. De Jong Nederland vrijwilligers zijn o.a. bezig met het uitzetten van een fietstocht en een looptocht met vele tochttechnieken.

Genoeg reden dus voor vrijwilligers om af te reizen naar het Tilburgse bos waar Jeugdvereniging Jong Nederland Bennebroek jaarlijks kampeert.

Natuurlijk konden de Jong Nederlanders het niet laten om de kampvuurplek alvast uit te spitten, zodat zij ’s avonds een kampvuur konden stoken.

Blijkbaar is de kampvuurplek dit keer dieper uitgespit dan normaal. Bij graafwerkzaamheden is namelijk een groot bot aangetroffen van circa 1,5 meter lang. Het vermoeden bestaat dat deze afkomstig is van een Dinosaurus.

Of dit echt het geval is, zal blijken uit een onderzoek dat verricht wordt door het Oertijdmuseum te Boxtel.

Tijdens de kampweek zal worden gezocht  naar andere botresten van Dinosaurussen en krijgen we van het Oertijdmuseum te horen of het grote gevonden bot inderdaad afkomstig is van een Dinosaurus.

Heb jij zin om ons te helpen en wil je weten hoe dit afloopt, meld je dan aan voor de kampweek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Natuurlijk doen we ook vele andere activiteiten zoals sport, spel en creativiteit. Voor meer info en foto’s:  www.jnbb.nl

© 2017 Jong Nederland Bennebroek. All Rights Reserved.