Over ons

Jong Nederland Bennebroek is de naam van een heel gezellige en actieve vereniging voor de jeugd (jongeren) van Bennebroek en omstreken en opgericht in 1966. Iedereen tussen de 4 en 17 jaar kan lid worden en naar ons clubhuis "de Spelonk" komen voor een gezellige ochtend of avond. Doelstelling is dat iedereen welkom is, ook als je niet uitblinkt in sport, spel of creativiteit. Meedoen is belangrijk; leren omgaan in een groep en sociale vaardigheden opdoen. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat er iedere week iets leuks te doen is. Jong Nederland Bennebroek is aangesloten bij de landelijke organisatie Jong Nederland (www.jongnederland.nl). Deze zorgt onder andere voor cursussen en spel ideeën voor de leiding, zodat zij kunnen zorgen voor leuke activiteiten. Daarnaast worden er landelijke activiteiten voor de aangesloten verenigingen georganiseerd.

Spannende avonturen? Nieuwe vrienden of vriendinnen? Creatief? Lekker hangen? Niet bang om vies te worden? Dan is Jong Nederland helemaal jouw club!

Maar wat kun je dan allemaal bij Jong Nederland doen? Nou, eigenlijk alles wat leuk is! Iedere maand organiseren we iets speciaal voor jou. Wat kun je allemaal verwachten?

Actief! (in de vorm van sport en spel)
Lekker bezig zijn met anderen, binnen en buiten. Lekker je energie kwijtraken? Snel reageren? Tactiek bespreken? Snelheid? Teamwork? Jong Nederland is expert op het gebied van spellen, dus dat komt helemaal goed!  

Creatief! (in de vorm van knutselen)
Wat kun je allemaal met een homp klei of papier? Ben jij een podiumbeest? Of misschien wel een rapster, theaterdier of punnik-koningin? Jij hoeft alleen je creativiteit mee te nemen. Jong Nederland doet de rest.

Buitenleven!
Buiten is van alles te doen. Wat dacht je van bosspelen of vlotvaren? Of een griezelige spooktocht? Een dropping? Straat verbouwen? Overnachten in de open lucht? Binnen zitten kan altijd nog! Met Jong Nederland trek je er op uit!

Leeftijdsgroepen
Het liefst trek je natuurlijk op met leeftijdsgenoten, daarom biedt Jong Nederland iedere leeftijdsgroep een apart programma. Voor de verschillende leeftijdsgroepen worden aparte activiteiten georganiseerd, iedereen tussen de vier en de zeventien jaar kan terecht bij Jong Nederland. Je groeit steeds, meestal tegelijk met een aantal andere kinderen, door naar een volgende leeftijdsgroep. Daar leer je weer andere mensen kennen en beleef je nieuwe avonturen.

Bij Jong Nederland Bennebroek zijn niet, zoals bij de meeste andere vestigingen van Jong Nederland, groepen die wekelijks bijeen komen. Wij organiseren alleen activiteiten waar alle kinderen uit de buurt naar toe mogen komen, zoals bijvoorbeeld het Zwemfestijn. Samen met kinderen van andere jeugdverenigingen uit het district wordt in en om het water gestreden om te kijken welke groep het beste is in allerlei waterspelletjes. Natuurlijk wordt er ook aandacht geschonken aan de jaarlijkse feesten als Sinterklaas en Kerst. Hoogtepunt van het jaar is de kampweek in Tilburg voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. Tijdens zo'n kampweek worden allerlei grote activiteiten gedaan die wij op de vereniging nooit kunnen doen, zoals speurtochten, bosspelen, themasportdagen, grote creatieve activiteiten en de Bonte Avond bij het kampvuur.

© 2017 Jong Nederland Bennebroek. All Rights Reserved.