Kamp

Kamp thema 2018

Vorig jaar is met het opruimen van het kampterrein een bot gevonden. Volgens een archeoloog was dit bot van een dinosaurus.

Er zijn plannen gemaakt om woningen te bouwen op het terrein waar wij altijd staan met kamp. De leiding is hier niet zo blij mee en vragen de archeoloog om hulp. Deze vind ook dat er geen woningen kunnen worden gebouwd omdat er waarschijnlijk vroeger dino’s hebben geleefd.

De archeologen vragen de kinderen om te helpen zoeken naar aanwijzingen dat er dinosaurussen hebben geleefd. Zo kunnen ze van het kampterrein een beschermd gebied maken waar niet mag worden gebouwd.

Aanwijzingen

·         Botten

·         Scherven van potten o.i.d.

·         Fossielen

·         Eieren van dino’s

·         Voetstappen van dino’s

Zondag

Laurens gaat appartementen ‘verkopen’ aan de ouders en kinderen die aankomen. Er lopen allemaal bouwvakkers rond op het kampterrein met bouwhelmen op. Ze zijn verbaasd dat er kinderen komen. Er staan namelijk borden dat het bouwverkeer die kant op moet en dat er gebouwd wordt. De aannemer/opzichter komt langs om te kijken wat er gaande is en gaat verhaal halen bij de leiding en de kinderen. De vertegenwoordiger van de leiding stuurt de bouwvakkers weg. Ze belt direct de archeologen en vraagt hen langs te komen.

Maandag

De archeologen komen langs en vertellen dat de bouwvakkers alleen gestopt kunnen worden als er genoeg bewijs is dat er vroeger dino’s hebben geleefd.

Activiteit: Speurtocht

Dinsdag

Archeologen laten kinderen naar het museum gaan om daar meer te weten te komen over de dino’s om zo aanwijzingen te verzamelen.

Activiteit: Naar Boxtel naar het museum en shoppen

Als de kinderen terug komen zijn er op het kampterrein dingen neergezet die te maken hebben met de bouw. Denk aan piketpaaltjes of andere manieren waarop de huizen worden afgemeten o.i.d.

Woensdag

In de ochtend een activiteit om dingen te vinden van de dino’s (of juist niet).

In de middag komt de aannemer/opzichter langs om te kijken hoe het ervoor staat zowel van het werk van de bouwvakkers van de dag ervoor en van het onderzoek van de kinderen naar de dino’s.

Donderdag

De kinderen vinden dingen. Archeologen komen langs en ze bedenken theorieën over hoe de dino’s hebben geleefd en waar. De archeoloog gaat een verzoek indienen bij de burgemeester om de bouw te staken.

Fietstocht met activiteiten die buiten het kampterrein plaatsvinden. Denk aan een kano estafette

Vrijdag

Eind van het thema: De archeologen, de aannemer en de burgemeester komen samen. De burgemeester geeft de archeologen gelijk en laat de bouw stoppen.

Zaterdag

Bouwvakkers komen helpen het kampterrein afbreken en hun eigen spullen weghalen.

© 2017 Jong Nederland Bennebroek. All Rights Reserved.