Kamp

Kamp verslag 2014

Van zondag 6 juli t/m zaterdag 12 juli is in de bossen van Tilburg een kampweek gehouden voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Dit tentenkamp is georganiseerd door 14 vrijwilligers van Jong Nederland Bennebroek met dit jaar wederom een record aantal van 46 jeugdige deelnemers.

Thema: Op Wereldreis.

Deze kampweek zijn we de wereld overgetrokken met twee toeristen. We hebben een bezoek gebracht aan: Hawaii, Italië, China, België, de Noordpool, Mexico, Nederland en Amerika. Samen met de toeristen hebben we zoveel mogelijk souvenirs verzameld.

Aktiviteiten 

Zondagmiddag zijn vlaggen geschilderd en een landenkwartetspel gespeeld. ’s Avonds een kampvuur met veel leuke spelen.

Maandag is een survivaltocht gelopen. Een vennetje is met een bootje overgestoken. En er is geklommen over een touwbrug en gebalanceerd op een slack-line. Daarna kon een duik worden genomen in het zwembad.

Dinsdag is op de fiets een bezoek gebracht aan de stad Tilburg. ’s Avonds is de grote tent omgebouwd tot Chinees Restaurant met mooie tafelkleden en Chinese lampions. Door 2 Chinese gastvrouwen is de bestelling van de kinderen opgenomen. Daarna is de bestelling in Chinese afhaalbakjes opgediend en kon de maaltijd met stokjes worden gegeten.

Woensdag waren de weergoden ons minder gestemd. Door het regenachtige weer kon de fotofietstocht naar het recreatiegebied het Blauwe Meer niet worden gereden en kon geen verkoeling worden gezocht in het koude water. Het was namelijk al koud en nat genoeg op het kampterrein.

Daarom een alternatief programma: Het MOORDSPEL. De kinderen kregen de opdracht te raden wie de Amerikaan had vermoord: De Indiaan, de dronken Fransman, de Mexicaan, de Chinees of de 2 hawaiiaanse meisjes. Uiteindelijk is de moordenaar ontmaskerd. ’s Middags een Landenspel-Kwis en een duik in het nabijgelegen overdekte zwembad. Omdat het WK Voetbal nog in volle gang was, ’s avonds voor de liefhebbers op een groot scherm Nederland – Duitsland en voor degene die liever bij het kampvuur zaten: appels poffen.

Donderdag is een sportieve dag geworden. De kinderen van 10-13 jaar hebben kanogevaren in Breda, een mooie tocht van circa 10 km. Om daar te komen is gefietst naar het station, hebben we met 36 kinderen de trein genomen en een mooie speurtocht gelopen langs o.a. het kasteel van Breda.

De jongere kinderen hebben deze dag een bezoek gebracht aan een speeltuin en hebben brood gebakken bij het kampvuur. ’s Avonds is gezamenlijk Mexicaans gegeten.

Vrijdag hebben veel activiteiten waaronder Bosboerengolf plaatsgevonden op en rond het zonnige kampterrein. De week is afgesloten met een barbecue.

Op zaterdag was het geslaagde kamp helaas ten einde en werd het tentenkamp afgebroken. 

Ook volgend jaar organiseert Jong Nederland in eerste vakantieweek Regio Noord een kampweek.

Meer informatie & foto’s: www.jnbb.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06-12663069. 

© 2017 Jong Nederland Bennebroek. All Rights Reserved.