Kamp

Kamp verslag 2016

Geslaagde kampweek 2016 Jeugdvereniging Jong Nederland Bennebroek

Van zondag 17 juli t/m zaterdag 23 juli is in de bossen van Tilburg een kampweek gehouden voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Dit tentenkamp is georganiseerd door 14 vrijwilligers van Jong Nederland Bennebroek met dit jaar 39 jeugdige deelnemers. Thema: Cowboys & Indianen.

Activiteiten

Zaterdag 17 juli is door vrijwilligers het tentenkamp opgebouwd in het Tilburgse bos.

De volgende ochtend zijn de kampdeelnemers met hun ouders ontvangen door de Indianenstam die het tentenkamp bewoont. Na een aantal kennismakingsspelen is zondagmiddag een bezoek gebracht aan het Idris festival van Amarant. Daar is meegedanst en gezongen met optredens van Gers Pardoel en de Gebroeders Ko. Ook konden de kinderen zich als Indiaan laten schminken, konden indianentooien worden gemaakt en kon op verschillende luchtkussens worden gesprongen. De dag is afgesloten met een kampvuur met veel leuke spelen.

 Maandag is een foto-survivaltocht gelopen in het Kempisch Landgoed Gorp & Roovert langs de Belgisch grens nabij Hilvarenbeek. In het Klimbos is hoog in de bomen geklommen over een touwbrug en kon o.a. van boomstam naar boomstam worden gesprongen. Daarna kon een duik worden genomen in het zwembad.

 Dinsdag is op de fiets een bezoek gebracht aan recreatiegebied ’t Zand in Chaam Alphen. Op deze zeer warme dag is met bootjes over het vennetje gevaren en zijn verschillende waterspelen gedaan. Na een verfrissende douche is ’s avonds in het bos een Moordspel gespeeld. De kinderen kregen de opdracht te raden wie cowboy Harry West had vermoord. De barman, de sheriff, cowboy Luke Dalton, de paardenverzorgster of de roddeltante. Uiteindelijk is de moordenaar ontmaskerd en kon iedereen veilig naar zijn tent om te slapen.

 Woensdag hebben de kinderen van 11-14 jaar een kanotocht gevaren over rivier De Mark vanuit het Belgische Hoogstaten richting Breda naar Ulvenhout. De jongere kinderen hebben op het kampterrein appels gepoft bij het kampvuur, tipi tenten geknutseld en verschillende spelen gedaan.

 ’s Avonds is gezamenlijk een duikgenomen in het nabijgelegen overdekte zwembad.

Donderdag hebben de kinderen van 7-10 jaar een bezoek gebracht aan dierenpark Oliemeulen. Daar kon men een vogelspin op de hand laten lopen en een kleine slang om je nek voelen. Ook hebben verschillende kinderen deelgenomen aan de Roofvogelshow. De oudere kinderen hebben verschillende spelen in het tentenkamp gedaan en zijn daarna naar Stad Tilburg gefietst. In Tilburg hebben we elkaar weer ontmoet en zijn gezamenlijk teruggefietst naar het kampterrein. Daar stond ons een feestmaal te wachten: Barman Dave had zijn Hamburger restaurant geopend. Door de klapdeuren heen kon een Broodje Hamburger worden samengesteld. Natuurlijk ontbrak ook de Friet niet.

Na een spel kon bij het kampvuur Marsh mellows worden gesmolten en brood aan een stok worden gebakken.  

Vrijdag begon met een regenbui, maar al snel werd het weer droog.  De jongere kinderen hebben deze dag een bezoek gebracht aan een speeltuin De Waranda en de ouderen hebben o.a. klootschieten gespeeld. ’s Avonds is afgesloten met een BBQ en een duik in het zwembad.Ook werd de Talisman eindelijk gevonden.  Middels een ritueel met alle indianen en cowboys is voorkomen dat een Aardbeving het tentenkamp zou vernietigen, is de strijdbijl begraven en de vredespijp gerookt.

Op zaterdag was het geslaagde kamp helaas ten einde en werd het tentenkamp afgebroken.

 Ook volgend jaar organiseert Jong Nederland in eerste vakantieweek Regio Noord een kampweek.

© 2017 Jong Nederland Bennebroek. All Rights Reserved.